Een ogenblik alstublieft. De module wordt geladen

Onze klanten geven ons nu een

En u? Klik hier >

Dr.A.Jacobsstraat 2
9611 EB Sappemeer
tel. 0598-395217
fax 0598-397024
info@bosmaenschuur.eu

De basisverzekering

zorgpremie

Maximale hypotheek

Hypotheek rentes

Pensioentest
Basisverzekering voor iedereen

Een ieder, jong of oud, getrouwd of alleenstaand, in loondienst of zelfstandig, ziek of kerngezond, is verplicht zich te verzekeren via de Basisverzekering. De verzekering verzekert, de naam zegt het al, ‘de basis’.

Wat krijgt u o.m. vergoed via de basisverzekering?

·   Geneeskundige zorg, waaronder zorg door huisarts, ziekenhuis en medisch specialisten
·   Ziekenhuisverblijf
·   Tandheelkundige zorg tot 18 jaar (geen orthodontie)
·   Standaard geneesmiddelen
·   Kraamzorg en verloskundige hulp
·   Ziekenvervoer (ambulance en zittend vervoer)
.   Orgaantransplantatie
.   Second opinion
   

Waar de basisverzekering geen vergoeding verleent (het is uiteindelijk een basispakket), heeft u de mogelijkheid een aanvullende verzekering af te sluiten. Verzekeraars bieden verschillende aanvullende zorgverzekeringen en aanvullende tandzorgverzekeringen aan. De dekking van de aanvullende verzekeringen verschilt sterk per verzekeraar. Het is daarom verstandig u te laten adviseren over de mogelijkheden. Wij zijn u natuurlijk graag behulpzaam bij het maken van uw keuze. .

Medische Acceptatie
De zorgverzekeraars zijn verplicht iedereen te accepteren voor de Basisverzekering. Voor de aanvullende verzekeringen mogen verzekeraars wel medische acceptatie toepassen. Voor sommige vergoedingen uit de aanvullende tandartsverzekering kan een wachttijd van één jaar gelden, denk hierbij aan orthodontie en gebitsprothesen. Dit speelt met name wanneer u van zorgverzekeraar verandert.

Naturapolis 
Doorgaans bepaalt de zorgverzekeraar hier naar welke zorgverlener (ziekenhuis of specialist) de voorkeur uitgaat. Dit heeft sterk te maken met de kortingen, die de zorgverzekeraars daar hebben bedongen. Bij de naturapolis worden alle medische kosten rechtstreeks door de zorgverzekeraar met de zorgverlener geregeld. De naturapolis is dan ook iets goedkoper dan de restitutiepolis.  
Hou er rekening mee, dat bij de naturapolis er doorgaans geen enkele vrijheid is zelf uw zorgverlener te kiezen.

Restitutiepolis
De restitutiepolis geeft u wel de vrijheid zelf te bepalen naar welk ziekenhuis u gaat, of welke arts u mag behandelen. In sommige gevallen betaalt u hier ook zelf de nota aan de zorgverlener en declareert u dit vervolgens bij de verzekeraar. In andere gevallen zal de zorgverlener uw nota direct declareren bij uw verzekeraar. De vergoeding is gelijk aan het in Nederland gebruikelijke tarief. Omdat de zorgverzekeraar hier niet meer zal uitkeren, dan het ’gebruikelijk tarief’ verdient het aanbeveling steeds vooraf even met de zorgverzekeraar overleg te plegen over de hoogte van de vergoeding.